CEREMONIEL KAKAO

Ceremoniel Kakao kommer fra kakaoplanten, som stammer fra Syd -og Mellemamerika. Her har bl.a. Mayaerne anvendt kakaoen, lavet af plantens bønner, som plantemedicin til rituelle ceremonier og healingsarbejde i flere tusind år. Det siges at planten har mange helbredende egenskaber på et fysisk og åndeligt niveau.

Kakaoen indeholder udover vitaminer og magnesium også theobromin - et alkaloid, som stabiliserer blodsukkeret og beroliger vores glatte muskulatur (den muskulatur, som findes i de indre organer og sørger for de bevægelser, der sker automatisk, dvs. uden viljens indflydelse). Det har samtidigt en vanddrivende effekt, som kan hjælpe med at få renset ud i systemet.

Ordet theobromin kommer af græsk theos 'gud' og broma 'mad' = Guds mad.

Theobromin formodes at være den essentielle grund til, at kakao har en stimulerende virkning på centralnervesystemet. Hos mange medfører det en oplevelse af velvære og tankemæssig klarhed.

Oplevelsen ved indtagelsen af kakao kan variere fra person til person, og afhænger af mængden og om det indtages på tom mave hvilket giver den størst mærkbare effekt.

Mange oplever en let hjertebanken og et øget fokus og opmærksomhed omkring kroppen og dens sanser. Nogle oplever også en øget kontakt med deres følelser. Til dagligt er vi meget oppe i vores hoveder, både på arbejdet og derhjemme med alle vores daglige gøremål. Kakaoens egenskaber samt et lille ritual i et tryg og meditativt rum kan derfor være rigtig givende, hvis man vil skabe forbindelse til sig selv, sin krop og sine sanser. Dette kan hjælpe en med at skabe fokus og klarhed og dermed åbne op for kreative tanker og refleksion.

Gennem årene er den rene kakao (desværre) blevet et forarbejdet produkt, fortyndet med sukker og pasteuriseret komælk og dens anvendelse som ceremoniel omdrejningspunkt er langsomt blevet fortid… Men nu er det tiden kommet til, at den og dens gamle traditioner er dukket op i den vestlige verden. Jeg tror personligt på, at den Ceremonielle Kakao har fundet sin vej til den vestlige verden fordi vi er blevet mere søgende efter alternative muligheder til medicin og alternative muligheder for terapi samt stunder til at sætte tempoet ned og fordybe sig.

Mange af os lever til dagligt i et højt tempo og glemmer ofte at være til stede og nærværende for os selv, og vores medmennesker. Kakaoens budskab og invitation til at skabe en stund for sig selv med plads til sine følelser, passer rigtig godt sammen med Slow Beauty, som er denne generelle søgen efter mere ro og balance i hverdagen, og det at kunne sætte tempoet ned for at se mere indad.

Højlands Criollo Kakao dyrket i Satipo regionen i Peru, af Ashaninka folket. Ashaninkaerne har et kært forhold til Moder Jord, og dyrker kakaoen i harmoni med skoven. Der fældes ikke træer for at lave plantager, i stedet får kakaoen lov til at vokse i skyggen af større træer i junglen på helt naturlig vis.

Køb Ceremoniel Kakao fra Love By Gaia

GRUNDOPSKRIFT TIL EN KOP CEREMONIEL KAKAO

Ingredienser:

  • 35-40g hakket Ceremoniel Kakao

  • 2 dl væske (vand, kamillete, plantedrik)

  • 1 lille tsk honning eller kokossukker hvis du ønsker den sødet

  • Valgfrie krydderier. Jeg kan godt lide kanel, ingefær, vanilje, cayennepeber og/eller kardemomme.

Fremgangsmåde:
Opvarm vandet i en lille gryde, til en temperatur hvor det lige er for varmt til at have en finger i.
Tag gryden af varmen, og tilsæt Kakao og krydderier mens du rører rundt og kakaoen langsomt begynder at emulgere (det tager op til 2 minutter, alt efter hvor fint du har hakket din Kakao). Når kakaomassen er blevet gennem-blød, kan du blende den med din stavblender eller bruge et piskeris til at blande kakaostykkerne. Det bedste tip er nok at bruge en stavblender, hvis du har mulighed for det. Ved brug af en stavblender bliver kakaoen helt fløjsblød og lækker.

Godt at vide:

  • Lyt altid til din kloge krop.

  • For den fulde virkning er det bedst at drikke kakao på tom mave – dvs. mindst to timer efter et måltid. Undgå også mejeri produkter i timerne op til.

  • Normalt går der 30-40 minutter før man mærker kakaoen, men nogle mærker den nærmest med det samme!

  • For at få det maximale ud af kakaoen foreslår jeg at du mediterer eller på anden vise er nærværende, for at ”møde kakaoen”.

  • Komælk indeholder stoffer der blokerer for optaget af nogle af de gavnlige stoffer i Kakaoen, og kan derfor ikke anbefales at blandes med Ceremoniel Kakao.

  • Hvis du er gravid anbefaler jeg 2/3 af en alm dosis frem til sidste trimester, derefter 1/2 for at være sikker. Men det er individuelt om din krop vil have mere eller mindre, så lyt altid indad ♡

  • Hvis du tager antidepressiv- eller antipsykotisk medicin så anbefaler jeg 1/2 dosis til at starte med, og mærk efter om du reagerer.
    (Noget medicin kan give dig en kraftig migræne, hvis du drikker ceremoniel kakao.)

  • Hvis du har forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer anbefaler jeg også 1/2 dosis.
    Dog kan man med fordel indtage mindre mængder af den ceremonielle kakao hver dag, da den indeholder en del magnesium som er super godt for hjertet ♡

Dele af ovenstående tekst er fra www.lovebygaia.com - den kakao jeg forhandler kommer derfra.